Στον Άρειο Πάγο οι 5 δήμοι που αρνήθηκαν τον έλεγχο των συμβάσεων

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβιβάστηκαν σήμερα οι εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους πέντε δήμους που αρνήθηκαν τον έλεγχο για τη μετατροπή συμβάσεων, όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται για 5 δήμους, από τους 10 συνολικά που ελέγχονται έως τώρα για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, οι οποίοι αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων και δικαιολογητικών στους εντεταλμένους επιθεωρητές

δημόσιας διοίκησης.

Σημειώνεται, πως αρχικά υπήρξε άρνηση 19 Δημάρχων, που εξελέγησαν με τη στήριξη τα του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη τη χώρα να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία για την αξιολόγηση.

Οι δήμοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου, οι οποίες διαβιβάστηκαν εκτός από την Εισαγγελέα και στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, είναι οι: Χαλανδρίου (κ. Ρούσσος), Λαρίσης (κ. Καλογιάννης), Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη (κ. Χατζηδάκης), Πατρέων (κ. Πελετίδης) και Ζωγράφου (κα Καφατσάκη).

«Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα