Στον αέρα η συμφωνία για εκεχειρία

Στον αέρα βρίσκεται, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες, η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και τις εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος, να συνεχίζονται για όγδοη ημέρα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε σχεδόν 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, μεταξύ των οποίων και 50 υπόγειους

εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον αρκετών ισραηλινών πόλεων, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome αναχαίτισε και κατέστρεψε τέσσερις από τις ρουκέτες αυτές.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, έχουν χάσει τη ζωή τους 140 παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, και πέντε ισραηλινοί.

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη από χθες η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στη Δυτική Όχθη και στο Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με παλαιστίνιους και αιγύπτιους αξιωματούχους.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι σήμερα θα ανακοινωθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, γεγονός που διέψευσε το Τελ Αβίβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα