Στο Θέατρο Βράχων έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η rock όπερα Dragon

H παράσταση είναι μια μίξη του μύθου των Ακριτών (φύλακες των συνόρων) και του μύθου του Ιππότη Λάνσελοτ που σκοτώνει τον Δράκο (ο οποίος μπορεί να μεταμορφώνεται και σε άνθρωπο), που καταδυναστεύει τηn πόλη και, έτσι, απελευθερώνει την αγαπημένη του. Εκτός, όμως, από τις μάχες υπήρχε και έρωτας και η πολιτική ίντριγκα ! Όταν εκλείπει ο Δράκος, η Έλσα γίνεται αντικείμενο διεκδίκησης ανάμεσα στον ιππότη και τον γιο ενός καταχθόνιου πολιτικού, ο οποίος υπηρετούσε τον Δράκο. Έτσι υπάρχει κι ένα μήνυμα για την Ευρώπη του σήμερα. Ωστόσο, το καλό, τελικά, θριαμβεύει και ο έρωτας επικρατεί.....

Ένα σύγχρονο θέαμα σε μορφή Ροκ Όπερας που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι, το χορό, τα ακροβατικά και τα αεροδυναμικά ξυλοπόδαρα, τεχνικές τσίρκου, μαριονέτες, βιντεοπροβολές, μεγάλες εγκαταστάσεις, άρματα και πυροτεχνήματα με τίτλο "DRAGON".

Κι αν όλα μέχρι εδώ ακούγονται ωραία, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Το λιμπρέτο της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη και η μουσική, του κατά τα άλλα πολύ καλού θεατρικού συνθέτη, Σταύρου Γασπαράτου, ήταν -και τα δύο- αδιάφορα και ανύπαρκτα, ενώ η σκηνοθεσία του Νίκου Χατζηπαπά διεκπεραιωτική.

Η αγγλική γλώσσα της όπερας έκανε τις ερμηνείες των Ελλήνων ηθοποιών να δείχνουν πολύ ψεύτικες κι όσο εντυπωσιακά ήταν τα ξυλοπόδαρα, τόσο αδιάφορες οι σκηνές μάχης!

Η δημιουργικότητα πήγε περίπατο σε αυτή την παράσταση και κρίμα γιατί επρόκειτο για μεγάλη παραγωγή, συμπαραγωγή τεσσάρων χωρών! Η Ελληνική πολύ καλή ομάδα δρόμου: HELIX ACTION THEATRE και η PRISMA Centre for Development Studies συνεργάστηκαν με Έλληνες ηθοποιούς και τραγουδιστές καθώς και με την LA COMPAGNIE MALABAR από την Γαλλία, του TEATR BIURO PODROZY από την Πολωνία, του PUPPET THEATRE από την Βουλγαρία.

Το ωραιότερο σημείο της παράστασης ήταν ο ίδιος ο δράκος. Εκτός του ότι ήταν εντυπωσιακός, είχε επίσης πολύ καλή κίνηση, χωρίς να κρύβεται από τους θεατές πώς κινούν, αρμονικότατα, αυτό το τεράστιο τέρας οι ηθοποιοί!

Πήραν μέρος:
Λάνσελοτ: Κρατερός Κατσούλης
Δράκος: Νικόλαος Καραγκιούρης
Δήμαρχος: Γιάννης Σιαμσιάρης
Έλσα: Μαρίνα Σάττι
Τσαρλς: John Bicnell (Τζον Μπίνσελ)
Ένρυ: Μίνος Θεοχάρης
Γάτος: Αντώνης Πασβάντης
Γάιδαρος: Κατερίνα Βαρδακαστάνη κ.α.

και συμμετείχαν οι μουσικοί: Διονύσης Βερβιτσιώτης, Καίτη Πάντζαρη, Έλλη Φιλίππου και Γιώργος Πούλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα