Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Βουλής

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρότασή του περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των όρων υπαγωγής της χώρας μας στο Μνημόνιο. Όπως ανακοινώθηκε από την Κουμουνδούρου, υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβληθεί πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής,

κ. Μεϊμαράκη, σε περίπτωση που αυτός δεν προγραμματίσει σχετική συζήτηση στο κοινοβούλιο. 

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ανέφερε πως το θέμα έχει τεθεί ήδη από την αξιωματική αντιπολίτευση σε δυο συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ενώ θα τεθεί εκ νέου και στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη. 

«Το μεταφέρουμε μετ’ επιτάσεως και σε περίπτωση άρνησης του Προέδρου να δρομολογήσει την συζήτηση της πρότασής μας στην Ολομέλεια όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», σχολίασε ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η πλήρης υποβάθμιση του κοινοβουλίου». 

Επιπλέον, ο κ. Βούτσης υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή περί «πολιτικής» μομφής κατά του κ. Μείμαράκη, από τον οποίο είχε ζητήσει εξηγήσεις, προτρέποντάς τον να δρομολογήσει άμεσα τη συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα