Στο στόχαστρο των «Πυρήνων της Φωτιάς» για «απόλυση» ο Χριστόδουλος Ξηρός

Την εκτέλεση του Χριστόδουλου Ξηρού εξέταζαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομίας, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς τον θεωρούσαν προδότη, όμως περίμεναν πρώτα να γίνει η επιχείρηση απόδρασής τους από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κατάφεραν και «έσπασαν» τις κρυπτογραφημένες ψηφιακές σημειώσεις που ήταν κρυμμένες σε ταμπακέρα που βρέθηκε στη γιάφκα του Λουτρακίου, και εντόπισαν συνομιλίες μεταξύ μελών των «Πυρήνων». Συγκεκριμένα, μιλούσαν για «απόλυση» του Χριστόδουλου Ξηρού, λέξη που κατά την ΕΛ.ΑΣ. σημαίνει

δολοφονία.

«Διαπιστώνεται ότι υπάρχει διαταραχή στις σχέσεις Ξηρού – Πυρήνων, με τους δεύτερους να μιλάνε για «απόλυση». Οπως όλα δείχνουν, υπήρχε επιχείρηση κατά του Ξηρού», δήλωσε χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Πυρήνες» θα χρησιμοποιούσαν ποινικούς για να «απολύσουν» τον Ξηρό.

Η βασική αιτία για τη ρήξη στις σχέσεις Ξηρού – «Πυρήνων» φαίνεται πως ήταν οι δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι ήταν ενοχλημένοι από τις αποτυχίες και κατηγορούσαν τον «Μανώλη» της 17Ν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επιστολές που αντάλλασσαν τα μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» χαρακτήριζαν προδότη τον Ξηρό με βαριές ύβρεις, ενώ σκέφτονταν να «πούνε σε παιδιά της νύχτας να τον τουλουμιάσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα