Στο «στόχαστρο» τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ.

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη

Επανέρχονται τα σενάρια για τη φορολόγηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων με ένα ειδικό «χαράτσι» που θα αποφέρει στο δημόσιο ταμείο… 100 εκ. €! Το «πράσινο τέλος» εξετάζεται να επιβληθεί στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με τεχνολογία παλαιότερη από EURO 4, αλλά και σε όσα έχουν αγοραστεί πριν το 2010.

Τί προβλέπει το σενάριο; Καταβολή τέλους από 50 € για Ι.Χ. έως 2.000 κ.εκ. που στη συνέχεια θα αυξάνεται κλιμακωτά. Στα επαγγελματικά, το «χαράτσι» αναμένεται να ξεκινάει από τα 100 ευρώ. Μια εναλλακτική

του ίδιου σεναρίου προβλέπει την καταβολή του συγκεκριμένου τέλους, από όλους τους ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων, προκειμένου να προμηθευτούν ένα ειδικό σήμα που θα τους επιτρέπει την είσοδο στο δακτύλιο. Όσο μεγαλύτερο κυβισμό έχει ένα αυτοκίνητο ή όσο παλαιότερο είναι, τόσο περισσότερα θα πληρώνει, προτείνει ο συντάκτης της συγκεκριμένης πρότασης. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προτείνει η αγορά του συγκεκριμένου σήματος θα μπορεί να γίνεται και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να το κολλάνε στο τζάμι του αυτοκινήτου τους. Τα πιο σύγχρονης τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. (Euro 6) εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβαρύνονται με το συγκεκριμένο τέλος και να κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα