Στο σφυρί πορτρέτο της Τζολί

Σε δημοπρασία θα πουληθεί έργο του Σουηδού ζωγράφου Γιόχαν Άντερσον, το οποίο παρουσιάζει την Αντζελίνα Τζολί μετά την επέμβαση, δύο μόλις εβδομάδες μετά τη δημόσια αναφορά της ηθοποιού για την επιλογή της να υποβληθεί σε προληπτική διπλή μαστεκτομή.

Τα έσοδα από την πώλησή του πορτραίτου θα διατεθούν στο «Falling Whistles», μια οργάνωση που μάχεται για την ειρήνη στο Κονγκό. Η τιμή πώλησης του πίνακα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 22.000 δολάρια.

Ο 27χρονος Γιόχαν Άντερσεν, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του οίκου «Art Below» όπου θα δημοπρατηθεί το έργο, ανέφερε

πως αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου στάθηκε το γεγονός ότι και στη μητέρα του διαγνώστηκε η ίδια μορφή της ασθένειας, όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Για το πορτρέτο της 37άχρονης αμερικανίδας ηθοποιού, ο Άντερσεν αναφέρει πως: «αποτυπώνεται μία αμηχανία στο στήσιμό της σε αντίθεση με την φυσική ομορφιά του προσώπου της».

Ο καλλιτέχνης έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν όταν σε νεαρή ηλικία ζωγράφισε το μεταθανάτιο πορτρέτο της Έιμι Γουάινχαουζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα