«Στο πόδι» και σήμερα οι εκπαιδευτικοί

Τριήμερο κινητοποιήσεων είναι από την Τετάρτη για την ΟΛΜΕ, η οποία συμμετείχε στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα (Παρασκευή) η εκπαιδευτική κοινότητα προχωρά σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενη και πάλι για τη διαθεσιμότητα και την αυριανή λήξη της οκτάμηνης περιόδου της διαθεσιμότητας.

Η ΟΛΜΕ

θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ στις 3 το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας για να μπλοκάρουν τα σεμινάρια αξιολόγησης.

Το βράδυ έφυγαν οι εκπαιδευτικοί από το γραφείο του Μητσοτάκη

Τελικά στις 23.00 περίπου έλαβε τέλος η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ευφρονίου 8 στο Παγκράτι.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν για αθέτηση υπόσχεσης με τη μη προκήρυξη 200 θέσεων στα ΙΕΚ που στο τέλος του μήνα χάνουν τη δουλειά τους όπως τους είχε αρχικά ειπωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα συνέχιζαν την κατάληψη εκτός αν λάμβαναν μία προφορική, έστω, διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προς τους διαμαρτυρόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Μητσοτάκη λίγο πριν από τις 15.30 και τους απώθησαν στην οδό Πρατίνου.

Νωρίτερα είχε φτάσει εκεί η πορεία της ΑΔΕΔΥ που είχε ξεκινήσει από το κέντρο της Αθήνας υπό τη συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία και τους κρατάει σε απόσταση 50-60 μ. από το σημείο των επεισοδίων.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε τα γεγονότα μέσω του twitter αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο αντίδρασης των συνδικαλιστών και τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν αλλάζουν.

Στο σημείο είχε μεταβεί και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού προκειμένου να συνομιλήσει με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα