«Στο πόδι» ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου έχει εξαγγείλει στάση εργασίας για σήμερα (Παρασκευή) η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ στις 12:00 είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις από το πρωί, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για την κυβερνητική πολιτική και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια στιγμή, τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας

από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια έχει προκηρύξει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει στις 11.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων συνεχίζονται, με στόχο να μην αποσταλούν στοιχεία εργαζομένων και να μην εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 10:00 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των αιρετών (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ) να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων, σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση δεν αναστείλει την εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα