Στο νοσοκομείο Λάρισας ο Σάββας, άφαντος ο Χριστόδουλος

Με την αστυνομία να έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ύστερα από τον εξαφανισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας σήμερα (Τρίτη) γύρω στις 11:00 ο Σάββας Ξηρός. Με τον αδερφό του, Χριστόδουλο, να είναι άφαντος ακόμη, οι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν προκειμένου να φρουρήσουν το μέλος της 17 Νοέμβρη, που νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου στην ογκολογική κλινική.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Θανάση Μητσιό, ο Σάββας Ξηρός εισήχθη στο

νοσοκομείο κατόπιν αιτήσεώς του και εισαγγελικής εντολής, προς ιατρική διερεύνηση και στη διάρκεια της νοσηλείας του θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι οι εξετάσεις να περατωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά διέταξε την 30ημερη διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού, προκειμένου να νοσηλευτεί για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Άνω-κάτω η ΕΛΑΣ για τον άφαντο Χ. Ξηρό

Τον ύπνο της έχει χάσει η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, με την αναστάτωση να φέρει το όνομα Χριστόδουλος Ξηρός. Το μέλος της 17 Νοέμβρη είχε λάβει άδεια διάρκειας 9 ημερών, προκειμένου να επισκεφτεί την οικογένειά του, ωστόσο δεν εμφανίστηκε χθες (Δευτέρα) στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, όπως και όφειλε να πράξει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος Ξηρός βρισκόταν σε άδεια από την 1η Ιανουαρίου και όφειλε να εμφανίζεται καθημερινά στο τμήμα. Ενώ λοιπόν ήταν συνεπής στο «ραντεβού» του με τις αρχές, τη Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανίων δεν εμφανίστηκε, όπως μεταδίδεται.

Όποιος και αν είναι ο λόγος της εξαφάνισης Ξηρού, η άδειά του λήγει αύριο (Τετάρτη), όταν και θα πρέπει να γυρίσει στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Πολιτική απόφαση η απόδραση Ξηρού»

Την απόδραση του καταδικασθέντα για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη σχολίασε στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος έκανε λόγο για «για πολιτική απόδραση».

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», σημείωσε συμπληρώνοντας «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.

Σ. Κεδίκογλου: «Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν»

«Αποδεικνύεται πως οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απλοί κρατούμενοι», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για τον Ξηρό. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε βέβαιος ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών θα φέρει αποτέλεσμα, ωστόσο τόνισε ότι «αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν».

Χαρακτήρισε ακόμη ανατριχιαστική τη δήλωση του δικηγόρου του Ξηρού, Φραγκίσκου Ραγκούση, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ότι ο Ξηρός «μπόρεσε και ξέφυγε όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει».

Διαβάστε επίσης: Πήρε φωτιά το twitter από την εξαφάνιση Ξηρού

Keywords
Τυχαία Θέματα