Στο Μουντιάλ η Κολομβία μετά από 15 χρόνια κι ύστερα από αγώνα θρίλερ

Με ανατροπή από το ντροπιαστικό 0-3 του πρώτου ημίωρου του αγώνα με τη Χιλή στο... θριαμβευτικό 3-3 και η Κολομβία προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1998!

Στη βαθμολογία, όπως γράφει το contra.gr, του μοναδικού ομίλου της Νότιας Αμερικής, τις δύο ομάδες χώριζαν μόνο δύο βαθμοί, γεγονός που μετέτρεπε σε ντέρμπι τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο "Μετροπολιτάνο Ρομπέρτο Μελέντες" της Μπαρανκίγια.

Οι Χιλιανοί εκμεταλλεύτηκαν το... πανηγυρικό κλίμα, μια και η Κολομβία

είχε σκοπό να σφραγίσει το εισιτήριο για τα τελικά, και πριν από τη συμπλήρωση 30 λεπτών είχαν πετύχει τρία γκολ! Ο Βιδάλ με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 19', προτού στο 22' και στο 29' ο Αλέξις Σάντσες προκαλέσει βουβαμάρα στο κοινό.

Το γεγονός που ανέτρεψε τα δεδομένα στο παιχνίδι ήταν η αποβολή του Καρμόνα με διπλή κίτρινη κάρτα στο 66'. Οι "καφετέρος" εκμεταλλεύτηκαν τον αντίπαλο εκνευρισμό, μείωσαν γρήγορα με τον Γκουτιέρες (69') και με τα δυο εύστοχα πέναλτι του Φαλκάο στο τελευταίο τέταρτο (75', 84') έφτασαν στην ισοφάριση και μαζί στην πρόκριση.

Παρά το... σοκ πάντως η Χιλή θα είναι πιθανότατα μεταξύ των τεσσάρων συγκροτημάτων που θα εξασφαλίσουν την απευθείας παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού της Βραζιλίας, καθώς ο Ισημερινός νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη στο Κίτο και ουσιαστικά ξεδιάλυνε την κατάσταση. Ο Τζέφερσον Μοντέρο στο 30' πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πλέον Εκουαδόρ και Χιλή μπορούν άνετα στο μεταξύ τους παιχνίδι να φέρουν ένα... σβηστό "Χ" και ν' αφήσουν τη "σελέστε" να δοκιμάσει τις αντοχές της στα μπαράζ του Νοεμβρίου απέναντι στην Ιορδανία.

Τουλάχιστον δεν απειλείται από τη Βενεζουέλα, η οποία ήθελε μόνο νίκη (με πολλά γκολ μάλιστα) για να διατηρήσει ζωντανές τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στα μπαράζ. Έμεινε ωστόσο στο 1-1 με την Παραγουάη, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 83' με τον Σέιχας, και αποκλείστηκε.

Στο... αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας η Αργεντινή επιβλήθηκε 3-1 του Περού στο Μπουένος Άιρες με δυο γκολ του Λαβέτσι και εξασφάλισε την πρωτιά.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Κολομβία - Χιλή 3-3

(69' Γκουτιέρες, 75'πεν, 84'πεν. Φαλκάο - 19'πεν. Βιδάλ, 22', 29' Σάντσες)

Αργεντινή - Περού 3-1

(23', 35' Λαβέτσι, 47' Παλάσιο - 21' Πισάρο)

Ισημερινός - Ουρουγουάη 1-0

(30' Μοντέρο)

Βενεζουέλα - Παραγουάη 1-1

(83' Σέιχας - 28' Μπενίτες)

Keywords
Τυχαία Θέματα