'Στο μικροσκόπιο' της κυβέρνησης οι διοικήσεις των Δ.Ε.Κ.Ο.

Ο πρωθυπουργός, κος Αντώνης Σαμαράς, είναι αποφασισμένος να βάζει σε στενό κλοιό τις διοικήσεις των Δ.Ε.Κ.Ο., που δεν θα συμμορφωθούν. Πρώτο δείγμα γραφής ήταν η χθεσινή αποπομπή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, κου Αναστάσιου Μπαράκου, καθώς όχι μόνο δεν εφήρμοσε τη νομοθεσία για τις περικοπές, αλλά προχώρησε σε αυξήσεις στις αμοιβές του προσωπικού, επικαλούμενος τη σύνδεση των

μισθών με την παραγωγή. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να εντείνει τους ελέγχους προς τις διοικήσεις των Δ.Ε.Κ.Ο., για να εντοπιστούν παρόμοιες περιπτώσεις και να ληφθούν τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Χρήστος Σταϊκούρας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κος Γιώργος Μέργος θα καταγράψουν το μισθολογικό κόστος στις εποπτευόμενες Δ.Ε.Κ.Ο., ώστε να υπάρξουν σύντομα αποφάσεις για όσους απέφυγαν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία από τον περασμένο Μάρτιο. Στις περιπτώσεις αυτές, οι μισθοί θα κοπούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους και οι διοικήσεις θα απομακρύνονται.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα