Στο κυνήγι διακινητών κοκαΐνης οι αστυνομικοί σε Καλαμάτα και Πάτρα

Στο κυνήγι της κοκαΐνης και αυτών που τη διακινούν μέχρι να φθάσει στους τελικούς αποδέκτες για τα… πάρτι των Χριστουγέννων, επιδόθηκαν αστυνομικοί σε δύο μεγάλες πόλεις της χώρας, στην Καλαμάτα και στην Πάτρα, τις γιορτινές ημέρες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην Καλαμάτα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξάρθρωσαν οργάνωση, τα

μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας με αρχηγό και συντονιστή έναν έγκλειστο στις φυλακές! Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας  42χρονος ημεδαπός και  μία 40χρονη αλλοδαπή, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης, λέει η Αστυνομία,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά. Η δικογραφία, όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνει   ακόμη έναν  38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρίσκεται, ήδη, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

«Ειδικότερα»,  επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ημεδαπός, από διμήνου, περίπου, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στη Μεσσηνία και στη συνέχεια τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων.

Με εντολές έγκλειστου

Όπως προέκυψε, προμηθευόταν τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες από την 40χρονη αλλοδαπή, η οποία δρούσε κατ’εντολή του 38χρονου, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, αλλοδαπού». Από την ίδια έρευνα, προέκυψε ότι η οργάνωση «διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ  ηγετικό μέλος ήταν ο 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που περιλάμβανε παράλληλες έρευνες, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 42χρονου συλληφθέντα:

Ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 16  γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Στην οικία της 40χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 97,9 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Υπολογίζεται πως από την παράνομη δράση, θα αποκόμιζαν  περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Και στην Πάτρα

Και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, προχώρησαν στη σύλληψη ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.  Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών ουσιών. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν τον αλλοδαπό άνδρα να μεταβαίνει με μοτοσικλέτα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συναντήθηκε με τον διακινητή, προέβησαν σε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια αποχώρησαν κινούμενοι με μοτοσικλέτες».

Ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δυο κατηγορούμενους και σε σωματικούς ελέγχους,  βρήκαν στην κατοχή του διακινητή και κατάσχεσαν 505 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του αγοραστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε κατάστημα του διακινητή, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ  στην οικία και στην μοτοσικλέτα του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

234 γραμμάρια κοκαΐνης, 745 ευρώ, μία  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, καταλήγουν,  που θα αποκόμιζε ο κατηγορούμενος από την  διακίνηση των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών, ανέρχεται μέχρι το χρηματικό ποσό των 28.152 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΐνης, Καλαμάτα, Πάτρα,ΐnis, kalamata, patra