Στο Ισραήλ για τα πυρηνικά του Ιράν ο υπ. Αμύνης των ΗΠΑ

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, κος Βενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, κος Λίον Πανέτα, μετά από συνομιλίες που είχε νωρίτερα με τον υπουργό Αμύνης, Εχούντ Μπαράκ, στο Τελ Αβίβ.

Σε αυτήν την συνάντηση ο κ. Πανέτα επανέλαβε ότι στην αμερικανική πολιτική για το θέμα της πιθανής στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ

στο Ιράν, «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, περιλαμβανομένης και της στρατιωτικής επέμβασης, προκειμένου να εμποδιστεί το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Επίσης, ο κος Πανέτα τόνισε ότι «Είναι καθήκον μου, ως υπουργός Αμύνης, να παρέχω στον αμερικανό Πρόεδρο όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής επέμβασης, σε περίπτωση που αποτύχει η διπλωματία. Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει ξεκαθαρίσει ότι η αποτροπή του Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι μείζον προτεραιότητα εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ και ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, κος Βενιαμίν Νετανιάχου, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «οι προειδοποιήσεις των Η.Π.Α. και του Ισραήλ για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν δεν έχουν πείσει την Τεχεράνη ότι ‘είναι σοβαρές οι προσπάθειες που καταβάλλονται’ για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος. Το ιρανικό καθεστώς πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει την θέληση να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί τα χρονικά περιθώρια ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος στενεύουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα