Στο επόμενο στάδιο περνά η καταστροφή των χημικών της Συρίας

Μετά από ένα περίπου 24ωρο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφόρτωσης των συριακών χημικών όπλων, που απομακρύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη χώρα στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας, στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray από το εμπορικό πλοίο Ark Futura που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από την Συρία στην Ιταλία.

Τα χημικά θα καταστραφούν μέσα στις επόμενους δύο μήνες και το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (2/7) ότι η διαδικασία μεταφοράς 570 τόνων υγροποιημένων τοξικών αερίων ολοκληρώθηκε.

Οι ουσίες αυτές, οι

οποίες αποτελούν τμήμα του συριακού οπλοστασίου, πρόκειται να εξουδετερωθούν στο Cape Ray με την μέθοδο της υδρόλυσης μέσα στους επόμενους δύο μήνες περίπου, ενώ τα επικίνδυνα υποπροϊόντα από τη διαδικασία θα μεταφερθούν για επεξεργασία σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία και στη Φινλανδία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας υπό την επιτήρηση αξιωματούχων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των χημικών όπλων (OPCW), του διεθνούς φορέα υλοποίησης της Σύμβασης για τα χημικά όπλα.

The post Στο επόμενο στάδιο περνά η καταστροφή των χημικών της Συρίας appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα