Στο 30% έπεσε η δημοτικότητα του Ντ. Κάμερον

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η δημοτικότητα του Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, δύο εβδομάδες αφότου μια σειρά από γκάφες και ένα σκάνδαλο χρηματοδότησης έπληξαν την εικόνα του βρετανικού συντηρητικού κόμματος.

Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποίησαν την Τρίτη και την Τετάρτη η εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov και η εφημερίδα Sun

δείχνει πως μόλις το 30% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Κάμερον θα ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός ανάμεσα στους ηγέτες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Βρετανίας.

Το ποσοστό αυτό απέχει σημαντικά από το ποσοστό που συγκέντρωσε ο Κάμερον στις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2010 που τον έφεραν στην εξουσία ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού με εταίρο το μικρότερο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Η μυστική ηχογράφηση μεγάλου χρηματοδότη που ακούγεται να προσφέρει πρόσβαση στον πρωθυπουργό σε αντάλλαγμα για χρήματα, καθώς και οι αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης για το γεγονός ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα επιβάλλει έναν «Φόρο Ηλικιωμένων» στους συνταξιούχους που καλούνται να πληρώσουν για τις φοροελαφρύνσεις των πλουσίων, φαίνεται να δημιούργησαν ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα του βρετανού πρωθυπουργού.

Καθησυχαστικό για τον πρωθυπουργό είναι πως ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ απέτυχε να καρπωθεί τα οφέλη της κρίσης καθώς ο αριθμός εκείνων που θεωρούν ότι θα ήταν ιδανικός για πρωθυπουργός, ανέρχεται στο 19%.

Το ποσοστό του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ εξακολουθεί να είναι χαμηλό και βρίσκεται στο 5%, μειωμένο κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν ποιός θα ήταν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός-- το υψηλότερο ποσοστό από τις εκλογές του 2010-- που απεικονίζει την γενικότερη δυσαρέσκεια των Βρετανών απέναντι στα μεγάλα κόμματα.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα