Στις Βρυξέλλες για Eurogroup-Ecofin το ΥΠΟΙΚ

Ομάδα πολλών στελεχών του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να μεταβεί την Κυριακή και την Δευτέρα στις Βρυξέλλες εν όψει των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Π. Τσακλόγλου, την Γενική Γραμματέας,

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η πολυμελής ομάδα θα συναντηθεί με στελέχη της τρόικας, ενώ θα συμμετέχει επίσης και σε συσκέψεις σχετικές με την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει στο Ecofin της 18ης Φεβρουαρίου τον απολογισμό των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης (SRM) για τις τράπεζες, ενώ το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την ενεργοποίηση του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού (SSM ). Στη συνεδρίαση αυτή θα παρουσιαστούν ακόμη τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ετήσια επισκόπηση για την ανάπτυξη, αλλά και η πρόοδος που έχει συντελεστεί για τη δημιουργία μηχανισμού για τον εντοπισμό και την εξομάλυνση μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Στο Συμβούλιο αναμένεται να τεθούν οι προτεραιότητες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2015 θέμα που για την ελληνική πλευρά παρακολουθεί και συντονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας. Τέλος, το Ecofin αναμένεται να εγκρίνει τις θέσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την συνάντηση των G20 (Σίδνεϊ 22 έως 23 Φεβρουαρίου), σύνοδο στην οποία θα παραστεί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα