Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με τέσσερις υπουργούς πάει στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός. Θα τον συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο πρωθυπουργός στις 17 Οκτωβρίου θα έχει συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο Πενς.

Παράλληλα, το ΔΝΤ, επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ κατά την παραμονή του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον. Με τον Τραμπ θα συζητήσουν:

Θέματα οικονομίας, με την ελληνική πλευρά να προτάσσει την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη σταθερή πρόσβαση στις αγορές και την έξοδο από την κρίσηΘέματα για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών διεθνών εξελίξεων, όπως επίσης και τις περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχήΘέματα ενέργειας, ζήτημα για το οποίο καταγράφεται διεθνές ενδιαφέρον με βάση τη γεωγραφική θέση της χώρας μας.

Κατά την κυβέρνηση, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για αυτούς και για τον λόγο αυτό θυμίζουν τόσο την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα, τα δύο ταξίδια στη Μόσχα και την επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα, ενώ κορωνίδα αποτελεί το ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά το Μαξίμου, «θα έχει σειρά επαφών και συνομιλιών από τις 14-18 Οκτωβρίου. Πρώτος σταθμός είναι το Σικάγο, όπου ο πρωθυπουργός να έχει επαφές με αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός θα έχει στο Σικάγο επαφές με εκπροσώπους και φορείς της ελληνικής ομογένειας».

Το άρθρο Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα