Στις φλόγες η Κεφαλονιά: Κινδύνεψαν σπίτια, έφυγαν με πούλμαν οι κάτοικοι (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες μετά τα πύρινα μέτωπα που τέθηκαν υπό έλεγχο σε ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία, και ο πύρινος εφιάλτης ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά.

H μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης στις περιοχές Βλαχάτα και Σιμωτάτα, στους πρόποδες του Αίνου και πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις. Σήμερα η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, όμως οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν ανησυχία.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα,

ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών, η φωτιά έφτασε σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή».

Δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές, ωστόσο οι κάτοικοι έφυγαν με λεωφορεία μέσα στη νύχτα για να σωθούν.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως η φωτιά πέρασε τον κεντρικό δρόμο, καίγοντας πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά.

Κάτοικοι από τον Λουρδά, τα Βλαχάτα και τα Σιμωτάτα εγκατέλειψαν τις οικίες τους και κατευθύνθηκαν στον Πόρο.

Αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος κάηκαν από την φωτιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, κάτι που θα αποκατασταθεί άμεσα.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Και απο τον Πόρο προς το Αργοστόλι. Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων – Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Δρακουλόγκωνα, πλέον τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως. Παρόλα αυτά, ενισχύσεις αναμένονται το πρωί με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.

Ο κύριος Δρακουλόγκωνας μίλησε για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά και κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.

Το άρθρο Στις φλόγες η Κεφαλονιά: Κινδύνεψαν σπίτια, έφυγαν με πούλμαν οι κάτοικοι (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα