Στις αρχές του 2015 θα κλείσει το θέμα των μετεγγραφών για τους φοιτητές

«Μετέωροι» αναμένεται να παραμείνουν έως την αρχή του νέου έτους πολλοί από τους φοιτητές που δικαιούνται μεταγραφή, καθώς το θέμα των μεταγραφών θα κλείσει οριστικά τις πρώτες ημέρες του 2015. Για το θέμα αυτό μίλησε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, καταδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος που κάνει αρκετές οικογένειες να αγωνιούν καθώς δεν ξέρουν πως θα καλύψουν τα έξοδα των παιδιών τους μέχρι το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών

για τις κατηγορίες των δικαιούχων αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα και αυτό γιατί σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία των εγγραφών, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής θα είναι πενθήμερη και θα ξεκινήσει στις 6/10. Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος «τις αιτήσεις θα τις παραλάβει το υπουργείο Παιδείας. Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα υποδοχής των αιτήσεων για να ξέρουμε ακριβώς πόσοι έχουν υποβάλει αίτηση σε κάθε τμήμα». Κατόπιν θα δοθεί χρόνος στα τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ για την απάντηση των αιτημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος εμμένει στην απόφαση να μη δικαιούνται μετεγγραφή όσοι εισήχθησαν φέτος διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς εξετάσεις, αλλά με τους βαθμούς τους από τις περυσινές εξετάσεις. «Δεν θα ανατρέψουμε τον νόμο, απλώς αυτές τις δυο γωνιές του που ήταν αδιευκρίνιστες και παράλογες στην ερμηνεία τους θα τις ερμηνεύσω. Η ερμηνεία του νόμου βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της κανονιστικής αρμοδιότητας που έχει το υπουργείο» είπε ο κ. Λοβέρδος, καθώς υπάρχει πρόθεση γονέων εισακτέων για το 10% να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα