Στις 01:00 η συνάντηση Λαγκάρντ – Βαρουφάκη στην Ουάσινγκντον

Στις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Ουάσινγκτον η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Βαρουφάκης φθάνει αυτή περίπου την ώρα στην αμερικάνικη πρωτεύουσα και μαζί του στη συνάντηση θα είναι και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης,

πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, o υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί αύριο με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Στις, καθώς απουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, σε προγραμματισμένες διακοπές λόγω του σημερινού Καθολικού Πάσχα.

Ο Έλληνας υπουργός θα θέσει στην κα Λαγκάρντ τα δεδομένα που υπάρχουν πλέον για το θέμα της χώρας μας σχετικά με την διαπραγμάτευση που γίνεται και βέβαια την οικονομική ασφυξία που έχει επιβληθεί, ενώ θα συζητήσουν και για την δόση που πρέπει χώρα μας να δώσει την Μ. Πέμπτη στο ΔΝΤ.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την κυβέρνηση, καθώς αργεί ακόμα και η σύγκλιση του Eurogroup, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τέλος του μήνα.

Η Αθήνα δεν θέλει σε καμία περίπτωση την δημιουργία πιστωτικού γεγονότος και αυτό θα τονίσει ο κ. Βαρουφάκης στην κα Λαγκάρντ, από την οποία θα ζητήσει επίσης να συμβάλλει στην πιο γρήγορη επίλυση του θέματος και στην προώθηση της διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα