Στήριξη από την Ελλάδα ζητά ο Α. Κυπριανού

Τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά συνάντησε τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ζητώντας στήριξη από την ελληνική πλευρά.

Κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών συζητήθηκε εκτενώς η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Άντρος Κυπριανού, κατηγόρησε την Ε.Ε., ότι οι αποφάσεις της «δείχνουν μια διαφοροποίηση της, μέχρι σήμερα, στάσης τους, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων

στον τραπεζικό τομέα, κάτι που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».

Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι «παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει το βασικότερο στήριγμα του κυπριακού λαού στον αγώνα που δίνει για απελευθέρωση και επανένωση και θεωρήσαμε ότι ήταν χρήσιμο να έχουμε αυτές τις ανταλλαγές απόψεων».

Οι δυο πολιτικοί, συζήτησαν και την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, με τον κ. Κυπριανού, να εκφράζει «έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει μια βεβιασμένη ενέργεια, η οποία να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασισθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα