Στήριξε Τσίπρα ο πρ. πρόεδρος της Πορτογαλίας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Λισαβόνα. Ο πρώην ηγέτης της Πορτογαλίας, στη συνομιλία του με τον επικεφαλής της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε την ανάγκη ενότητας των χωρών του Νότου για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Σοάρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ,

εξέφρασε τη λύπη του γιατί η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεψε να μετακινηθεί στη Λισαβόνα για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις συνεντεύξεις σας στη πορτογαλική τηλεόραση και θέλω να σας πω ότι συμφωνώ με τις επισημάνσεις σας για τη κρίση και για την έξοδο από αυτήν», είπε ο κ. Σοάρες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι θαυμάζει τα κατορθώματά του στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Κουμουνδούρου.

Ο πρώην ηγέτης της Πορτογαλίας ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να μεταφέρει το ακόλουθο μήνυμα του, στον ελληνικό λαό:

«Η δύναμή μας είναι η ενότητα. Μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη μπορεί να έρθει ξανά από τις χώρες του Νότου. Μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα ενός κοινού και νικηφόρου μετώπου ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα