Στην πλατεία Ταξίμ παραμένουν οι διαδηλωτές

Θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταξίμ, όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της τουρκικής εξέγερσης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας Μπουλέντ Αρίντς, η οποία απέβη άκαρπη.

Σύμφωνα με την «Πλατφόρμα Ταξίμ» οι διαδηλωτές θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι «απεσταλμενοι των διαδηλωτών» μετά τη συνάντηση με τον Αρίντς, ανακοίνωσαν ότι επέδωσαν

ψήφισμα με τα αιτήματά τους, τα οποία απευθύνονται στον πρωθυπουργό της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, καταδίκασαν τη ρητορική του Τούρκου πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησαν ότι «υποκινεί εμφύλιο πόλεμο» και «προσβάλλει» τους πολίτες.

Όπως γνωστοποίησαν τουλάχιστον 2.319 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ενώ περισσότεροι από 4.000 είναι οι τραυματίες σε όλη την επικράτεια.

Και τρίτος διαδηλωτής νεκρός στην Τουρκία

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στην Τουρκία, καθώς σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, υπέκυψε στα τραύματά του ένας ακτιβιστής που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι στη διάρκεια συγκρούσεων στην Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, ο Ετέμ Σαρισουλούκ είχε διαγνωσθεί εγκεφαλικά νεκρός μετά τον τραυματισμό του.

Ένταση παρά την κυβερνητική συγνώμη

Αυτή τη στιγμή ειρηνικά εξελίσσεται η πορεία διαμαρτυρίας από την περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης μέχρι την πλατεία Ταξίμ των δύο μεγαλύτερων σωματείων της Τουρκίας.

Το βράδυ τα επεισόδια συνεχίστηκαν με δακρυγόνα και κανόνια νερού για πέμπτη συνεχή νύχτα ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη.

Χιλιάδες διαδηλωτές που συνέρρευσαν στην πλατεία Ταξίμ, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη συγγνώμη που εξέφρασε νωρίτερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού διαδηλωτών από την αστυνομία κατά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα