Στην κατοχή της Συρίας εξακολουθεί να βρίσκεται το 8% των χημικών του οπλοστασίου της

Στην κατοχή της κυβέρνησης της Συρίας εξακολουθεί να βρίσκεται σχεδόν το 8% από το σύνολο του χημικού της οπλοστασίου, ενώ εξέπνευσε η προθεσμία για την καταστροφή του, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της κοινής αποστολής του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), που έχει αναλάβει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του Οργανισμού

Ζίγκριντ Κάαγκ είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα(27/4) για το θέμα: «Μιλάμε για το υπόλοιπο 7,8% του χημικού οπλοστασίου που εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα, σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία» και πρόσθεσε:

«περίπου το 6,5% χρειάζεται να απομακρυνθεί, ένα μικρό ποσοστό πρόκειται να καταστραφεί ανεξάρτητα από τη χώρα όπου μπορεί να γίνει, είναι ζήτημα πρόσβασης στην τοποθεσία».

Από την πλευρά τους εκατοντάδες πολίτες απ’ όλη την Κρήτη και φορείς είπαν: «Όχι στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου», σε μια ακόμα εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Σφακιά.

Η σημερινή εκδήλωση, είχε κυρίαρχο σύνθημα «Όχι στα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα», και ήταν η τρίτη που γίνεται στο νησί μετά από αυτές που είχαν οργανωθεί στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά και στη Μονή Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.

Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση έφτασαν στη Χώρα Σφακίων με ιδιωτικά μέσα και λεωφορεία ενώ ως τόπος συγκέντρωσης είχε οριστεί ο χώρος στο λιμάνι της Χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα