Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, τι περιλαμβάνει

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στις 15 Ιανουαρίου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Το πολυνομοσχέδιο με τις επίμαχες διατάξεις, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη (9/1), σύμφωνα με το ΑΠΕ, να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές την Τετάρτη και την Πέμπτη και από την Παρασκευή στην Ολομέλεια, με στόχο να

ψηφιστεί το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Το θέμα με τα προνοιακά επιδόματαΤις αλλαγές στην ενέργεια και τη Δημόσια Επιχείρηση ΗλεκτρισμούΤο ζήτημα με την προκήρυξη απεργιών από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις.Την ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών εισαγγελέωνΤη διαμεσολάβησηΘέματα του Υπουργείου Παιδείας

Το «παρών» δεν θα δώσει μόνο ο κ. Τσακαλώτος. Εξ αυτού του λόγου, στη συνεδρίαση αναμένεται να προσέλθουν προς ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου. Όπως και οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Παππάς και πιθανόν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το κλίμα πάντως στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ότι βρίσκονται σε μία φάση-κλειδί για την ολοκλήρωση του προγράμματος και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο τυπικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, στο Εurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Ποια είναι τα προαπαιτούμενα:

-Συνέχιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων (e-auctions) για χρέη προς τις τράπεζες.

-Επέκταση του μηχανισμού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στους πλειστηριασμούς που γίνονται από τις φορολογικές αρχές. Η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει e-δημοπρασίες και εάν χρειαστεί, θα αλλάξει νομικές ή διαδικαστικές διατάξεις της αρμοδιότητας της, έως τον Απρίλιο του 2018 (βασικό παραδοτέο).

-Αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα με τη στήριξη του πρώτου και δεύτερου παιδιού και τη μείωση της στήριξης σε τριτέκνους και πολυτέκνους.

-Υλοποίηση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος των αποκρατικοποιήσεων που αφορούν σε Ελληνικό, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, της Εγνατία οδό, ΟΛΘ, Ελευθέριος Βενιζέλος, ΔΕΗ, αλλά και ΟΤΕ.

-Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη ώστε να εισαχθεί ένας μηχανισμός ελέγχου των αιτήσεων αλλά και μείωση του χρονικού διαστήματος εκδίκασης δικαστικά των αποφάσεων.

-Μείωση στα φορολογικά πρόστιμα που επιβάλλονται στο πλαίσιο ελέγχου, λαμβάνοντας υπόψη και τη συνεργασία του φορολογούμενου.

-Αλλαγές στις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων και κατάργηση εκείνων που θεωρούνται «αναποτελεσματικές ή άδικες».

-Επανεξέταση του προνομιακού καθεστώτος φορολόγησης στη ναυτιλία με βάση τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

-Εξάλειψη των εξαιρέσεων από τον ΦΠΑ.

-Αναθεώρηση του συστήματος τεκμαρτών εισοδημάτων του Κώδικα Φορολογίας

-Ψήφιση μέχρι τον Μάρτιο του 2018 της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών τιμών ζώνης των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς .

-Αλλαγές μέχρι το Μάιο των φορολογικών συντελεστών και της φορολογικής βάσης του ΕΝΦΙΑ εάν είναι απαραίτητο, ώστε να διασφαλίζεται ο στόχος των εσόδων (2,65 δισ. ευρώ) προκειμένου να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

-Επανεξέταση της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα έως τον Απρίλιο 2018 και θα εγκρίνει νομοθεσία εάν χρειαστεί μέχρι το Μάιο του 2018.

-Κατάθεση το Μάιο 2018 του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την περίοδο 2019-2022 που θα συγκρατεί τις κρατικές δαπάνες στα όρια που προβλέπει η συμφωνία με τον ESM και θα επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3,5% του ΑΕΠ ετησίως.

-Ολοκλήρωση μέχρι τον Ιούνιο όλου του πλέγματος των ασφαλιστικών παρεμβάσεων, ήτοι των περικοπών στο ΕΚΑΣ και του επαναϋπολογισμού των κύριων και των επικουρικών συντάξεων.

-Εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων στο Δημόσιο.

Το άρθρο Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, τι περιλαμβάνει εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
βουλη, πολυνομοσχεδιο, ελευθέριος βενιζέλος, απε, υπουργοι, τραπεζες, ααδε, επιδοματα, ελπε, δεπα, ολθ, βενιζελος, δεη, οτε, ΦΠΑ, ενφια, νέα, esm, αεπ, ήτοι, σταση εργασιας, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 11 μαιου, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, σταυρος δημας, υπουργειο δικαιοσυνης, επιδομα παιδιου, ήτοι, αεπ, ακινητα, δεπα, θεμα, ολθ, πλαισιο, τα νεα, αρθρο, απε, βραδυ, γινονται, δημοσιο, δωσει, εγνατια, ελευθέριος βενιζέλος, ελπε, ενεργεια, ενημερωση, κλιμα, μειωση, ναυτιλια, ορια, πεμπτη, τριτη, υλοποιηση, esm
Τυχαία Θέματα