Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση για τα ταξί

Με το πέρας των διαδοχικών συναντήσεων, που είχε με εκπροσώπους της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης γνωστοποίησε, πως η τελική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες

Όπως

δήλωσε ο κ. Βορίδης «θα προσπαθήσουμε να προκύψει ένα όσο το δυνατόν πιο συνθετικό σχέδιο νόμου, που θα καλύπτει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις. Η τελική θέση του υπουργείου θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο υπουργός Υποδομών πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωση δεν αποτελεί υποχρέωσή μας εκ του κοινοτικού δικαίου, αποτελεί όμως πλέον, μετά από την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου υποχρέωσή μας στο πλαίσιο της εποπτείας, στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Τέλος, το αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη «το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί θα γίνει με απόλυτο σεβασμό σε συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Προφανώς, εκεί θα υπάρξει μια σειρά από επιμέρους σταθμίσεις. Θα παρουσιάσουμε τη συνολική θέση του υπουργείου και της κυβέρνησης και όταν θα έρθει η τρόικα θα έχει στα χέρια της τη θέση του υπουργείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα