Στη Βουλή προφυλακισμένοι βουλευτές

Στη βουλή θα βρεθούν σήμερα οι βουλευτές Στάθης Μπούκουρας, που έχει διαγραφεί πρόσφατα από την Χρυσή Αυγή, και Γιώργος Γερμενής, οι οποίοι έλαβαν ειδική άδεια προκειμένου από τον εισαγγελέα του Συμβουλίου της φυλακής που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα, με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού

της Βουλής που ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας, έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του.

Οι δύο βουλευτές θα παραστούν στη Βουλή σήμερα στη διαδικασία συζήτησης του αιτήματος των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας τους καθώς και των συναδέλφων τους Νίκου Μίχου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Οι προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου. Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του.

Οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους Στάθη Μπούκουρα (προσωρινά κρατούμενος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής), Γιώργο Γερμενή (προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της ΧΑ) και Νίκο Μίχο (ΧΑ) αφορούν σε παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Για το Νίκο Μίχο η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (ανεξάρτητος) η αίτηση αφορά σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα