Στη Σύνοδο Κορυφής ο Σαμαράς εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Μετά την ατελέσφορη πρώτη φάση εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα διαβεβαιώσει τους εταίρους ότι η πρόθεσή του είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, που διασφαλίζεται με την εκλογή Προέδρου, και θα εκφράσει την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες βουλευτές κατανοούν ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτεια. Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους εταίρους στην κατεύθυνση ότι στηρίζουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και να κλείσει η συμφωνία για την επόμενη ημέρα και να δρομολογηθεί η έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στην ατζέντα της Συνόδου είναι το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ., καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στην ΕΕ.

Στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά υπέρ κινήσεων που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της Ένωσης.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο σύμβουλός του Σταύρος Παπασταύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα