Στη κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις PKK-Τουρκίας

«Τελευταία προειδοποίηση» προς την Άγκυρα απηύθυναν οι Κούρδοι μαχητές αναφέροντας ότι θα αποτύχει η ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό της τριακονταετούς σύγκρουσης, με 40.000 νεκρούς στην Τουρκία αν η κυβέρνηση Ερντογάν δεν κάνει σταθερά βήματα για να επιτευχθεί πρόοδος.

«Ως κίνημα προειδοποιούμε το κυβερνών κόμμα AKP για τελευταία φορά... Αν δεν πραγματοποιηθούν σαφή βήματα το συντομότερο δυνατόν στα ζητήματα που έχουν θέσει οι δικοί μας και ο λαός, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει και η κυβέρνηση του AKP

θα ευθύνεται γι αυτό», τονίζει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Παράλληλα, Κούρδοι πολιτικοί έχουν καλέσει την κυβέρνηση Ερντογάν να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, αφορούν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας, με βάση την ειρηνευτική διαδικασία, όμως εκείνη υποστηρίζει ότι προχωράει πολύ αργά η απόσυρση των κούρδων ενόπλων στο βόρειο Ιράκ που ξεκίνησε τον Μάιο.

Το PKK επανέλαβε την έκκλησή του προς την κυβέρνηση να επιτρέψει την επίσκεψη ανεξάρτητης επιτροπής γιατρών στο νησί Ιμραλί, νοτίως της Κωνσταντινούπολης, όπου παραμένει φυλακισμένος ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος υποφέρει από πάθηση των ματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα