Στη… γωνία το Ιράν από ΗΠΑ και Ε.Ε.

Με σχεδόν ταυτόχρονες δηλώσεις τους ΗΠΑ και Ε.Ε. ξεκαθάρισαν προς το Ιράν ότι οι διπλωματικές διαβουλεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν συνιστούν επαρκή λόγο για την άρση των κυρώσεων εναντίον του. Από την πλευρά των ΗΠΑ τις δηλώσεις έκανε η ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις και να ασκούν πιέσεις όσο διάστημα η Τεχεράνη εξετάζει τη στάση της εν όψει του επόμενου

γύρου των συνομιλιών στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη. Οι συγκεκριμένες συνομιλίες θα διεξαχθούν μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας των Έξι (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία).

Από την πλευρά της Ε.Ε. οι δηλώσεις προήλθαν από τον Δανό ΥΠΕΞ Βίλι Σόντελ, καθώς η Δανία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε. Ο κ. Σόντελ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν βλέψεις να αμβλυνθούν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης έως ότου γίνουν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης των αιτημάτων της διεθνούς κοινότητας. «Θα ήταν πολύ επικίνδυνο να αρχίσουμε να λέμε στους Ιρανούς ότι θα μπορούσαμε να άρουμε εν μέρει τις κυρώσεις» δήλωσε ο Βίλι Σόντελ, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι είναι «πρωταθλήτρια» στο να διεξάγει διαβουλεύσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα