Στη Γαλλία υπάρχει χωριό που ονομάζεται «Θάνατος στους Εβραίους» [εικόνες]

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


Τον αποτροπιασμό τους εκφράζουν οργανώσεις Εβραίων μετά από την αποκάλυψη πως στη Γαλλία λίγο έξω από το Παρίσι υπάρχει ένα μικρό χωριό με την ονομασία «La Mort aux Juifs», δηλαδή «θάνατος στους Εβραίους». Ηδη μια εβραϊκή ομάδα, η Simon Wiesenthal Center, ζήτησε από το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών να το μετονομάσει.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια δήμαρχος του χωριού Courtemaux, το οποίο έχει δικαιοδοσία επί του μικρού χωριού La Mort aux Juifs, 100 χιλιόμετρα νότια

του Παρισιού, δεν είναι φέρετε διατεθειμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματος του χωριού

«Είναι γελοίο. Αυτό το όνομα πάντα υπήρχε. Κανείς δεν έχει τίποτα εναντίον των Εβραίων, φυσικά. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό έρχεται και πάλι στο προσκήνιο», είπε η Marie-Elizabeth Secretand στο AFP.

Μάλιστα πρόσθεσε «γιατί να αλλάξει ένα όνομα που οι ρίζες του είναι από το Μεσαίωνα ή και ακόμα πιο παλιά; Θα πρέπει όλοι να σέβονται αυτά τα παλιά ονόματα. Σε παλιότερο δημοτικό συμβούλιο, τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια, είχε αποφασιστεί να μην αλλάξει όνομα του οικισμού, ο οποίος αποτελείται από ένα αγρόκτημα και δύο σπίτια».

Το άρθρο Στη Γαλλία υπάρχει χωριό που ονομάζεται «Θάνατος στους Εβραίους» [εικόνες] εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα