Στη φόρα προσωπικά δεδομένα- «Αδύναμες» οι Ένοπλες Δυνάμεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο κ.Ιωάννης Σαρίδης , Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων για τους στρατιωτικούς που είδαν τα προσωπικά τους στοιχεία να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο! Ονοματεπώνυμα, αριθμοί μητρώου μέχρι και διευθύνσεις των κατοικιών τους βγήκαν στη φόρα εξ’ αιτίας – όπως ο ίδιος ο βουλευτής καταγγέλλει στον κ.Καμμένο – της στρεβλής εφαρμογής του «πλαισίου που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων» .

Σύμφωνα

με τον κ. Σαρίδη, η εφαρμογή αυτή είναι άκρως προβληματική και επικίνδυνη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, κάτι που επιβεβαιώνει και ο διχασμός τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρο το στράτευμα . Αναφερόμενος στο εξώδικο που έστειλαν οι στρατιωτικοί για να εγγραφούν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ελλάδας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε ερώτημα στη Βουλή στις 26 του Σεπτέμβρη, βασιζόμενος σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολλών στρατιωτικών στο διαδίκτυο.

Ο κ. Σαρίδης επιβεβαίωσε τη διαρροή αυτή καθώς όπως είπε, είδε ο ίδιος τα προσωπικά στοιχεία στρατιωτικών στο διαδίκτυο και δήλωσε τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο του θεσμικού πλαισίου που ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά με την εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αυτή η δημοσιοποίηση δύναται να επιφέρει προσωπικούς κινδύνους για τα συγκεκριμένα στελέχη, αλλά και για το αξιόμαχο του Στρατεύματος», αναφέρει ο βουλευτής κ. και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Καμμένο :

Εάν αναγνωρίζει την προβληματική εφαρμογή του πλαισίου για τη θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και εάν ναι, εάν πρόκειται να το επανεξετάσει μερικώς ή στο σύνολό του.Ποιες ενέργειες έχει κάνει ή σκοπεύει να κάνει ώστε να διερευνήσει την καταγγελία για την ανάρτηση προσωπικών στοιχείων δεκάδων στρατιωτικών και εφόσον αληθεύει να μεριμνήσει για την προστασία τους.

Αναμένουμε τις εξελίξεις με την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης.

Το άρθρο Στη φόρα προσωπικά δεδομένα- «Αδύναμες» οι Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα