Στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο θα κατατεθεί με τη μορφή του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να έρθουν οι πρώτες δόσεις που απορρέουν από αυτήν. .

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο στο

35% για τα υψηλότερα, καθώς και την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης. Επίσης αναφέρεται σε αυτό ότι οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν σε αυτές και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο.

Όσον αφορά τη φορολογία καθορίζεται ρήτρα, σύμφωνα με την οποία η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις. Με άλλη διάταξη αυξάνονται στο 50% τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ και ΦΠΑ) ενώ προβλέπονται περισσότερο αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι από΄τις πρώτες δημόσιες εταιρείες που θα αποκρατικοποιηθούν και για το λόγο αυτό στο νομοσχέδιο υπάρχει σχετικό άρθρο.

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης και μέχρι τη Δευτέρα τα κόμματα και οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους ή τις αντιπροτάσεις τους γι” αυτό΄.

Το πλήρες κείμενο του πολυνομοσχεδίου

Keywords
Τυχαία Θέματα