Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μαζιώτη και των συνεργών του

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Ξετυλίγεται» σιγά σιγά το κουβάρι του Επαναστατικού Αγώνα, μετά τη σύλληψη Μαζιώτη με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό των συνεργών του και της γιάφκας με τα όπλα του, μετά και την ανεύρεση του κρησφύγετού του.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από πολίτες που μπορεί να γνωρίζουν κάποια πληροφορία, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του Μαζιώτη,

του συνεργού του, Πετρακάκου Γεωργίου, αλλά και διάφορες φωτογραφίες (στο τέλος της σελίδας) από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012 και την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013.

Αναλυτικότερα, η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, δημοσιοποιεί τα ακόλουθα:

-Στοιχεία ταυτότητας του ΜΑΖΙΩΤΗ Νικόλαου του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 10 – 1 – 1971 στην Έδεσσα.

-Δώδεκα (12) φωτογραφίες με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του, από τις οποίες οι τέσσερις (4) πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις (4) από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013.

-Στοιχεία ταυτότητας του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

-Εννέα (9) φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις (4) πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις (4) επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.

Επιπλέον δημοσιοποιούνται:

-Δώδεκα (12) φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των προαναφερομένων), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012.

-Τέσσερις (4) φωτογραφίες, που απεικονίζουν άγνωστο δράστη (συνεργό των προαναφερομένων), ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα Πατήσια

Εν τω μεταξύ, εν πλήρη εξελίξει βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα Πατήσια για τον εντοπισμό της γιάφκας με οπλισμό που θεωρείται βέβαιο ότι διατηρούσε ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά και για τη σύλληψη των συνεργών του, μετά την ανεύρεση του σπιτιού όπου διέμενε ο συλληφθείς τρομοκράτης.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται και στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και στο κέντρο της αλλά και στην Φθιώτιδα, καθώς και σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Όσον αφορά στην έρευνα που διεξήχθη στην Φθιώτιδα έγινε σε σπίτι του 35χρονου φερόμενου ως συνεργάτη του Μαζιώτη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα νωρίς το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τμήμα της οδού Πολυχάρους, παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας της πόλης και ενήργησαν έρευνα σε πολυκατοικία, ενώ ζήτησαν πληροφορίες και συνομίλησαν με ενοίκους.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η έρευνα των αντρών τη αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα των Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι. Ωστόσο, ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της ΕΛΑΣ ερευνούν με μικροκάμερες την αποθήκη καθώς υπάρχουν φόβοι να είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το διαμέρισμα βρέθηκε «καθαρό» από όπλα εκρηκτικά και πυρομαχικά γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ο Νίκος Μαζιώτης έχει νοικιάσει και άλλο οίκημα κάπου στην Αττική το οποίο και είναι η γιάφκα του «επαναστατικού αγώνα».

Στην πυλωτή της πολυκατοικίας δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai το οποίο σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχε αγοράσει με πλαστή ταυτότητα – ως Μιχάλης Μιχελάκης- ο Νίκος Μαζιωτης.

Το άρθρο Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μαζιώτη και των συνεργών του εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα