Στέγαση 5.000 προσφύγων στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ – Τι γράφει το Spiegel για τεράστιο κέντρο φιλοξενίας

Το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ για τη στέγαση και τη φιλοξενία πέντε χιλιάδων προσφύγων σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Με την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής, θα φιλοξενηθούν συνολικά στη χώρα μας 50 χιλιάδες πρόσφυγες, οι 20 χιλιάδες με επιδότηση ενοικίου, ενώ ακόμη 30 χιλιαδες αναμένεται να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

έγραψε πως θα δημιουργηθεί ένα κέντρο προσφύγων σε αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο υπολογίζεται πως δύναται να φιλοξενήσει έως και 50 χιλιάδες ανθρώπους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φέρεται να κάνει λόγο για πέντε μόνο χιλιάδες στο ποδηλατοδρόμιο και οι υπόλοιποι να μοιραστούν σε άλλα σημεία στην Αθήνα. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ έχει λάβει μία κάποια πληροφόρηση για την παραχώρηση του χώρου και εμφανίζεται θορυβημένη, όπως επίσης και η ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας.

Το θέμα των χώρων που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο κ. Μουζάλας, εξηγώντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει το σχέδιο για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας στην Αθήνα 50 με 60 χιλιάδων ατόμων

Τέτοια στρατόπεδα στον κόσμο δεν υπάρχουν μετά τον Β” Παγκόσμιο πόλεμο, τόνισε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε «αυτή τη θέση την προβάλλαμε με επιτυχία. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και πετύχαμε».

Κατασκευή

Κατασκευάστηκε το 1991 και ανακαινίστηκε το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα κλείστηκε περιμετρικά με γυάλινες πλαϊνές κατασκευές, οπότε και μετατράπηκε σε εγκατάσταση κλειστού τύπου.

Εγκαίνια το 1991, ανακαίνιση το 2004

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας κατασκευάστηκε το 1991 και ανακαινίστηκε το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ δύο χρόνια αργότερα κλείστηκε περιμετρικά με γυάλινες πλαϊνές κατασκευές, οπότε και μετατράπηκε σε εγκατάσταση κλειστού τύπου

Η πίστα του είναι κατασκευασμένη από το αφρικανικό ξύλο που φέρει την ονομασία αφζίλα. Οι φήμες για χρήση του χώρου και μετατροπή της έκτασης σε στρατόπεδο προσφύγων έχει θορυβήσει τόσο τη διοίκηση του ΟΑΚΑ όσο, φυσικά, και την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, ενώ την απειλή νιώθουν και άλλα αθλήματα που φιλοξενούνται σε πλησιέστερους χώρους, όπως, για παράδειγμα, η τοξοβολία.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που μιλούν για έξωση του αθλητισμού από χώρους για τους οποίους πλήρωσε πριν από λίγα χρόνια εκατομμύρια ευρώ ο Ελληνας φορολογούμενος.

Keywords
Τυχαία Θέματα