Στέφανος Τσιτσιπάς – Italian Open: Νίκησε με 2-0 τον Μπερετίνι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει επί του Μπερετίνι, παρότι ο δεύτερος τα έκανε όλα τέλεια στο πρώτο σετ. Στον τρίτο γύρο του χωμάτινου τουρνουά που πραγματοποιείται στη Ρώμη κατάφερε να το γυρίσει και να πάρει τη νίκη. Ο αγώνας διήρκησε 1 ώρα και 37 λεπτά και κατάφερε να κερδίσει με 2-0 σετ (7-6, 6-2).  Στο δρόμο του τώρα θα βρεθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που  κατάφερε να επικρατήσει του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα με 2-0

σετ (6-2,6-1). Αν και ο αγώνας δεν ξεκίνησε ευνοϊκά για εκείνον, στο δεύτερο σετ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν ανώτερος. Κράτησε την ψυχραιμία του και κράτησε το σετ στο τάι μπρέικ. Μέχρι αυτό το σημείο ο Μπερετίνι, προηγούταν με 3-1 κάνοντας και μίνι μπρέικ.

Ο Στέφανος πήρε έξι πόντους, οι τέσσερις στο σερβίς του Ιταλού και με 7-3 στο τάι μπρέικ, πήρε το πρώτο σετ. Ο Ιταλός μετά από την ανατροπή συνέχισε τα λάθη στις επιστροφές του στο δεύτερο σετ. Έτσι, ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και η πρόκριση ήταν μονόδρομος. Ένα δεύτερο μπρέικ στο 4-2 τα έκανε όλα πιο εύκολα. Με 5-2 και δικό του σερβίς, ο Τσιτσιπάς δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το παιχνίδι απέναντι στον Ιταλό που ούτε ο ίδιος έδειχνε να το πιστεύει. Εκανε τρεις λάθος επιστροφές και με 6-2 ο Ελληνας τενίστας πήρε το δεύτερο σετ και την πρόκριση για δεύτερη φορά στα προημιτελικά της Ρώμης. Μάλιστα αυτή είναι η τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τον Τσιτσιπά, κόντρα στον Ιταλό νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο επόμενος αντίπαλος του είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Έλληνα τενίστα να θέλει την νίκη για να προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση της Ρώμης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98)

Keywords
Τυχαία Θέματα