Σταθερή η υγεία του Ούγκο Τσάβες

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κούβας, μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για την αντιμετώπιση του καρκίνου από τον οποίο πάσχει, σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών, Ερνέστο Βιλέγκας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Η τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Καράκας που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου ανέφερε ότι ο 58χρονος Τσάβες,

υπέστη «αναπνευστική ανεπάρκεια» μετά από «σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων».

Όλη αυτή η φημολογία που θέλει τον Τσάβες να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στα προεδρικά του καθήκοντα έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση στο εσωτερικό της χώρας και πυροδοτεί έντονη κριτική σε βάρος της κυβέρνησης Τσάβες.

Η Εκκλησία της Βενεζουέλας έκρινε «ηθικά απαράδεκτο» να παραβιάζεται το Σύνταγμα «για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου», σε σχόλιο της σχετικά με τη διαμάχη γύρω από την ορκωμοσία του προέδρου Ούγκο Τσάβες για τη νέα του θητεία.

Την Κυριακή, ο κύριος αντίπαλος του Τσάβες, ο Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των προθέσεων της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα