Στάινμπρουκ: «Κλόουν» ο Μπερλουσκόνι και ο Γκρίλο

«Κλόουν» χαρακτήρισε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κωμικό Μπέπε Γκρίλο, ύστερα από την εκλογική τους επιτυχία.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε που κέρδισαν δύο κλόουν» και ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται στους κ.κ. Γκρίλο και Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον Καβαλιέρε «ξεκάθαρα κλόουν με αυξημένη τεστοστερόνη».

«Η εντύπωσή μου είναι

ότι κέρδισαν δύο λαϊκιστές», δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ σε πολιτική συγκέντρωση στο Πότσνταμ την Τρίτη.

Ο κ. Μπερλουσκόνι είναι αντιπαθής στη Γερμανία και έχει δεχτεί επανειλημμένως επιθέσεις από τα μέσα ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, να φροντίσουν για την αποκατάσταση της σταθερότητας ζήτησε από τους Ιταλούς πολιτικούς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ιταλικών εκλογών στην εκπομπή «Heute Journal» του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF.

Όπως είπε, «ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Εναπόκειται τώρα στις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας να κάνουν αυτό που χρειάζεται, δηλαδή να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει στον επιτυχημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» και παραδέχθηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον ικανοποίησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα