Σταϊκούρας: "Η Ελλάδα έχει τους υψηλότερους φόρους"

Τους υψηλότερους φόρους από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης έχει η Ελλάδα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των συντακτών.

Η Ελλάδα παραμένει μια υπερφορολογημένη χώρα, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «οι φορολογικοί συντελεστές που επιβάλλονται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από αυτούς στην ευρωζώνη».

Ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαιώνει

ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η «συνταγή» που θα οδηγήσει στο πρωτογενές πλεόνασμα των 3 δισ. ευρώ το 2014, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανατροπές στον νέο προϋπολογισμό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η τρόικα «χτενίζει» μία προς μία τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνονται στη «λίστα» με τα προτεινόμενα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται ότι μέσα σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εκτός και αν πρόκειται για ψηφισμένες διατάξεις του Μνημονίου, που σκοπίμως έμειναν στο «ράφι» για να τεθούν σε εφαρμογή από το νέο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα