Στα άκρα η σύγκρουση Ψυχάρη-Τσίπρα – Ζητούσε αλλαγές προσώπων σε ΔΟΛ και Mega, καταγγέλλει ο εκδότης

Για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα το αυριανό πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας Το Βήμα, περιλαμβάνει άρθρο του προέδρου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος κατηγορεί ευθέως τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είχε ζητήσει επανειλημμένα αλλαγές προσώπων σε διευθυντικές θέσεις στον ΔΟΛ, στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο

εκδότης ο οποίος είχε καταγγείλει την περασμένη Κυριακή τέσσερις μυστικές συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα πριν γίνει Πρωθυπουργός, συνεχίζει την επίθεση.

«Όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του Mega με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία. Ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Ψυχάρης.

Προσθέτει δε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega, καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

«Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά. Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία», καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Ψυχάρης.

Το άρθρο της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Βήμα» και τις καταγγελίες του εκδότη αναπαρήγαγε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, στον οποίο είναι μέτοχος ο ΔΟΛ…

Η απάντηση της κυβέρνησης

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας απάντησε με γραπτή της δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δεν κάνει αναφορά στις καταγγελίες του κ. Ψυχάρη.

Η απάντηση της κυρίας Γεροβασίλη έχει ως εξής:
«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν διαψεύδει ευθέως τον ισχυρισμό του εκδότη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε αλλαγές στα μέσα ενημέρωσης του ΔΟΛ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα