Σπιτική αλοιφή για φαγούρα: 4 φυσικές συμβουλές για άμεση ανακούφιση

Η κάθε επιδερμίδα προσβάλλεται από διαφορετικά μικρόβια και αυτό οφείλεται είτε στον τύπο δέρματος του καθένα είτε στο κατά πόσο φροντίζει να είναι καθαρό το σπίτι, τα ρούχα και ό, τι έρχεται σε επαφή με το δέρμα του. Η φαγούρα που προκαλεί η είσοδος των ουσιών που εισχωρούν στο δέρμα μας, είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά δερματικά προβλήματα και συχνά είναι η πιθανότερη αιτία τοπικού ερεθισμού. Για να καταπολεμήσετε τις δερματικές επιπτώσεις από αυτές τις ερεθιστικές ουσίες, που προκαλούν έντονο κνησμό και να διαμορφώσετε

ένα περιβάλλον στο σπίτι σας πιο ασφαλές και φιλικό για το δέρμα σας, δοκιμάστε κάποιες από τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές.

Χυμός λεμονιού:

Ο χυμός από λεμόνι ανήκει στις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη φαγούρα στο δέρμα. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και επιπλέον διαθέτουν λευκαντική δράση. Επίσης, διαθέτουν ένα έλαιο που μπορεί να μουδιάζει τρόπον τινά τις αισθήσεις μας αλλά και να καταπολεμεί τη φλεγμονή στο δέρμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσπάσετε το χυμό από ένα λεμόνι και να ρίξετε λίγο πάνω στην προσβεβλημένη περιοχή που εκδηλώνει τη φαγούρα. Αφήστε το λεμόνι να στεγνώσει στην ατμόσφαιρα χωρίς να ξεπλύνετε την περιοχή. Θα σας ανακουφίσει μετά από λίγο.

Ιχθυέλαιο και Λινέλαιο:

Και τα δύο είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία θα βοηθήσουν το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο. Μπορείτε να τα προσθέσετε στην κρέμα ημέρας για τα χέρια ή/και το σώμα, αλλά και να κάνετε επάλειψη με αυτά σε σημεία του δέρματος που έχουν ερεθιστεί.

Βαζελίνη:

Για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, η βαζελίνη είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τοπική θεραπεία, επειδή περιέχει μόνο ένα συστατικό. Πολλές φορές το να κάνετε επάλειψη σε μια ερεθισμένη περιοχή του δέρματος με ενυδατικά προϊόντα που περιέχουν από μόνα τους πολλές χημικές ουσίες, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Η βαζελίνη είναι φιλική με το δέρμα και σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας είναι μια ουσία που απαλύνει τους δερματικούς ερεθισμούς σε κάθε σημείο του σώματος.

Τζελ αλόη βέρα:

Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις  ενυδατικές και καταπραϋντικές τις ιδιότητες. Αν εφαρμόσετε το τζελ από την αλόη πάνω στην περιοχή του δέρματος με τη φαγούρα, μπορεί να την ανακουφίσετε άμεσα και να μειώσετε τον γενικότερο ερεθισμό του δέρματος. Λίγη μόνο ποσότητα από το τζελ που βρίσκεται στα φύλλα του φυτού της αλόης αρκεί για τη φαγούρα αν το αφήσετε για μερικά λεπτά να δράσει πάνω στην προσβεβλημένη περιοχή.

Keywords
Αναζητήσεις
, σπιτικη αλοιφη για φαγουρα
Τυχαία Θέματα
Σπιτική,spitiki