Σπείρα διαρρηκτών: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Alpha freepress, ο αρχηγός και η έγκυος Μαρίτα

Ο αρχηγός, με τα αλλαγμένα δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα, οι δύο συνεργοί του στις ληστρικές εισβολές σε σπίτια και η 24χρονη έγκυος της ομάδας, που λίγο έλειψε να γεννήσει το μωρό της στα γραφεία της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Θα μπορούσαν, οι πάρα πάνω, να είναι ρόλοι σε αστυνομική ταινία, αλλά πρόκειται για τα μέλη της τετραμελούς συμμορίας, τα οποία συνελήφθησαν προ ημερών, μετά από έρευνα, διασταύρωση και ταυτοποίηση στοιχείων από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Ενώ έχουν, έως τώρα, εξιχνιαστεί επτά διαρρήξεις διαμερισμάτων στα Νότια Προάστια και σε άλλες περιοχές της Αττικής, ο βαθμός οργάνωσης αλλά και των «δεξιοτήτων» των Γεωργιανών εισβολέων στις παραβιάσεις κλειδαριών, προκαλεί υποψία στους αρμοδίους ότι εμπλέκονται σε ακόμη περισσότερες.

1. (επ) PANCHULIDZE (ον) OTARI του IASONI και της MANARA , γεννηθέντα την 2-4-1989 στη Γεωργία,Επέμβαση στη Γεωργία

Υπενθυμίζεται ότι το ηγετικό μέλος της συμμορίας, έχει υποβληθεί, κατά πάσαν πιθανότητα στη Γεωργία σε πλαστική χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αλλοιώσει τα αποτυπώματά του και να εμφανίζεται έτσι με διαφορετικά έγγραφα ταυτότητας, που περιλαμβάνουν τρία επώνυμα, δύο μικρά ονόματα και διαφορετικά πατρώνυμα και μητρώνυμα.

3. (επ) MARTIASHVILI (ον) MALKHAZI του MERABI και της MZIA , γεννηθέντα την 31-8-1984 στη ΓεωργίαΗ 24χρονη Mαρίτα που ήταν έγκυος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία της 24χρονης Μαρίτας, της γυναίκας της ομάδας. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες, που φέρνει στο φως το Alphafreepress, η Μαρίτα, όταν συνελήφθη σε ένα ενεχυροδανειστήριο του κέντρου της Αθήνας, να πουλά μέρος των κλοπιμαίων –αυτός ήταν ο ρόλος που είχε ανατεθεί από τον αρχηγό- δήλωσε στους αστυνομικούς ότι σε είκοσι ημέρες, επρόκειτο να γεννήσει το μωρό της, πατέρας του οποίου είναι ο ένας εκ των συλληφθέντων Γεωργιανών.

Ήταν η ώρα να αναλάβουν οι αστυνομικίνες της Ασφάλειας Ντιοανατολικής Αττικής, να κάνουν το καλύτερο για τη Μαρίτα ώστε να μη διαταραχθεί η εγκυμοσύνη και να φέρει στον κόσμο το μωρό της μέσα σε ασφαλές περιβάλλον. Οι ίδιες πληροφορίες του Alphafreepress, αναφέρουν ότι κάθε λίγες ώρες κάποια αστυνομικός, αναλάμβανε να τη συνοδεύει στο προαύλιο να περπατήσει καθώς το περπάτημα υποδεικνύεται από τους γιατρούς.

Μεταφέρθηκε με μεγάλη προσοχή στα δικαστήρια όπου ανακριτής και εισαγγελέας, την άφησαν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους να γεννήσει το μωρό της, καθώς δεν προέκυψε και καμία ανάμειξή της στις διαρρήξεις των σπιτιών.

Βίντεο από τη δράση τους

Για τη δράση των τριών Γεωργιανών, παρουσιάζονται και δύο βίντεο, που περιήλθαν στην κατοχή της Αστυνομίας και όπου εικονίζονται οι δράστες να φθάνουν σε «στόχο» με πολυτελή αυτοκίνητα και να αποχωρούν κρατώντας τσάντες με χρυσαφικά.

https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2021/05/0-02-0a-c92bd7589a29b1110aa987175e583d6e33459f70c941f4abcea2854c337f932a_a05fee62.mp4https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2021/05/0-02-0a-c57a7b41c323a60a984dc205b9c288c962ddf9e81e0647b7ef2b4a2ffd5ed1be_36f4438a.mp4Το ρεπορτάζ του Alpha freepress

Όταν συνελήφθησαν, προ ημερών, μεταξύ άλλων το Alphafreepress, έγραφε: «Αρχηγός συμμορίας Γεωργιανών διαρρηκτών, διαπιστώθηκε ότι είχε προχωρήσει σε επέμβαση από πλαστικό χειρουργό για να αλλάξει τα δακτυλικά και παλαμικά του αποτυπώματα για να μην ταυτοποιείται η παρουσία του στους χώρους των ληστρικών εισβολών!

Είναι η δεύτερη φορά, που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παρατηρούν ότι κακοποιός, σε άγνωστο «χειρουργείο», το οποίο κατά πάσα βεβαιότητα εδρεύει σε μυστικό χώρο σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έχει προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

2. (επ) KASATONOV ή LOMSADZE ή SITCHINAVA (ον) RUSLAN ή DAVITI του GIORGI ή EDUARD και της LUDMILA ή LIUDMILLA , γεννηθέντα την 28-3-1975 στην Ουκρανία ή την 22-10-1977 στη ΓεωργίαΤρεις Άνδρες – Μια γυναίκα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή της Ομόνοιας και της Καλλιθέας, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 32, 37 και 46 ετών και μία 24χρονη επίσης Γεωργιανή, μέλη της οργάνωσης. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», λέει η Αστυνομία «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Oι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας τρία πολυτελή και μεγάλης ιπποδύναμης αυτοκίνητα, μετέβαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν την προς διάρρηξη οικία.

4. (επ) AKOBIDZE (ον) MARITA του DAVIT και της IRINA , γεννηθέντα την 23-2-1997 στη Γεωργία Έβλεπαν αν απουσίαζαν οι ένοικοι

Μόλις εντόπιζαν την οικία-στόχο, κατόπτευαν το χώρο μέχρι να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων και σε κατάλληλο χρόνο, προσέγγιζαν την κεντρική θύρα και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζαν τις κλειδαριές, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας».

Πλήθος κλειδιών και κλειδαριών

Από το πλήθος κλειδαριών, τονίζει ακόμη η Αστυνομία, διαφορετικών ειδών κλειδιών και διαρρηκτικών εργαλείων, που βρέθηκαν στις κατοικίες τους, καταδεικνύεται η μεγάλη τους δεξιότητα στη διάρρηξη των κλειδαριών, χωρίς ίχνη παραβίασης.

Σε ενεχυροδανειστήρια η ”Λεία”

Μέρος των κοσμημάτων και χρυσαφικών που αφαιρούσαν, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια είτε οι άνδρες κατηγορούμενοι, είτε μέσω της 24χρονης, η οποία ήταν επιφορτισμένη με το ρόλο αυτό, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Κοσμήματα, ρολόγια, γυαλιά, τσάντες

Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, κλειδαριών, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, αεροβόλο πιστόλι, τρία στιλέτα κ.λ.π.

Keywords
Τυχαία Θέματα