Σούπερ μάρκετ εφημερίδες: Από αύριο σε ισχύ

Σούπερ μάρκετ εφημερίδες: Υποχρεωτική είναι πλέον από αύριο η πώληση εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων σύμφωνα με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με αυτή ορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, καθώς και η επιβολή προστίμων και ποινικών κυρώσεων για όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, «δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών

καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την Επικράτεια είτε για μέρος αυτής. Με όμοια απόφαση καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων τις Κυριακές. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες».

Σούπερ μάρκετ εφημερίδες: Αυστηρό μήνυμα Γεωργιάδη

Προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ να διαθέτουν τις εφημερίδες μέσω των καταστημάτων τους, καθώς αυτή την περίοδο η ενημέρωση των πολιτών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που εμμείνουν στην άρνησή τους να διαθέσουν τον Τύπο, τότε αυτό θα καταστεί υποχρεωτικό μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως και έγινε.

Η άρνησή τους, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά, με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις τους είναι από τις ελάχιστες που παραμένουν εν πλήρει λειτουργία και μάλιστα επτά μέρες την εβδομάδα, με διευρυμένο ωράριο και με τεράστιους τζίρους, τόνισε ο υπουργός. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η άρνηση των ιδιοκτητών των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ να διαθέσουν και μέσω των δικών τους καταστημάτων τις εφημερίδες έχει να κάνει με το μικρό ποσοστό κέρδους που μπορούν να έχουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

17 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιάννης Πρετεντέρης

12χρονη χωρίς προβλήματα υγείας χαροπαλεύει μετά το “χτύπημα” του κορονοϊού

Keywords
Τυχαία Θέματα