Σωστό αντηλιακό: Τι να προσέξω πριν την αγορά

Μέχρι τώρα ξέραμε από τη μία τις αντιοξειδωτικές/αντιγηραντικές κρέμες ημέρας με χαμηλό SPF (SPF8, SPF10, SPF15) και από την άλλη τα απλά αντιηλιακά προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF20, SPF30, SPF50). Με την ανάπτυξη όμως της επιστήμης της Κοσμετολογίας, η διαδικασία έγινε πιο απλή! Η νέα τάση λοιπόν στην περιποίηση προσώπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω, δηλαδή αντιοξειδωτικές κρέμες προσώπου με υψηλό αντιηλιακό δείκτη προστασίας SPF30 & SPF50. Το καλό με αυτή τη νέα πρόταση των εταιριών είναι ότι μας λύνει τα χέρια, αφού μία τέτοια αντιηλιακή κρέμα νέας γενιάς, μας καλύπτει την ανάγκη για αντιοξείδωση και ταυτόχρονα μας προστατεύει από τον ήλιο.

Το δέρμα μας γερνάει με 2 τρόπους, με τους ενδογενείς και τους εξωγενείς παράγοντες. Οι ενδογενείς είναι η φυσική γήρανση τους δέρματος, ενώ οι εξωγενείς είναι ο ήλιος, το στρες, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι κλπ. Η φωτογήρανση που προκαλεί η ακτινοβολία του ηλίου έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση πανάδων, δυσχρωμιών, και πρώτων ρυτίδων.. κάτι που καμία γυναίκα δε θέλει. Η αντιοξείδωση λοιπόν είναι η διαδικασία που χρειάζεται το δέρμα μας για να πολεμήσει τα συμπτώματα αυτά και να προλάβει τα σημάδια της φωτογήρανσης. Οι αντιηλιακές κρέμες νέας γενιάς κάνουν αυτό ακριβώς! Προλαμβάνουν την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης και παράλληλα προστατεύουν από τον ήλιο.

Δες παρακάτω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν για τη σωστή επιλογή του αντηλιακού σου:

Να παρέχει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση. Συχνά οι εταιρίες αναφέρουν την προστασία από τη φωτογήρανση (στην ουσία την αντιοξείδωση όπως εξηγήσαμε παραπάνω), ως αντιγήρανση ή αντιρυτιδική δράση. Διάβασε προσεκτικά την περιγραφή του προϊόντος και αναζήτησε εξειδικευμένους παράγοντες που καλύπτουν τόσο τις ανάγκες σου, όσο και αυτά που υπόσχεται το προϊόν ότι κάνει. Ένας τέτοιος ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας είναι το Μωβ Ginseng!

Να έχει υψηλό SPF. Στην αρχή του καλοκαιριού που το δέρμα μας δεν έχει φυσική προστασία ακόμα (Μελανίνη) χρησιμοποιούμε υψηλό SPF50, ενώ μετά από 10-15 ημέρες έκθεσης στον ήλιο μπορούμε να περάσουμε σε SPF30. Στην Ελλάδα όμως που έχουμε ήλιο όλες τις εποχές, καλό είναι να φοράμε αντιηλιακή κρέμα νέας γενιάς όλο το χρόνο!

Να ΜΗΝ περιέχει σιλικόνη. Η σιλικόνη χαρίζει στην κρέμα πλούσια υφή που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός βελούδινου φιλμ προστασίας. ΛΑΘΟΣ! Στην πραγματικότητα, το στρώμα σιλικόνης φράζει τους πόρους του δέρματος και εγκλωβίζει ρύπους και ιδρώτα στο εσωτερικό τους. Θυμήσου στο τέλος του καλοκαιριού που θα έχεις γεμίσει με μαύρα στίγματα και σπυράκια, να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος του χρόνου. Για να ξεχωρίσεις τα είδη σιλικόνης (ή αλλιώς πολυμερή) στα συστατικά, ψάξε συστατικά με καταλήξεις –METHICONE ή – DIMETHICONE.

Να έχει υποαλλεργικό έλεγχο. Ο απλός δερματολογικός έλεγχος δεν είναι αρκετός για χρήση του προϊόντος σε κάποιο ευαίσθητο δέρμα. Ο υποαλλεργικός έλεγχος εξασφαλίζει την πολύ απαλή και ανεκτή σύνθεση του προϊόντος για όλες τις επιδερμίδες, ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες.

Extra tip:

Αν έχεις ώριμη επιδερμίδα και χρειάζεσαι εκτός από αντιοξείδωση και ισχυρή αντιγήρανση ή σύσφιξη, αναζήτησε προϊόντα που συνδυάζουν το έλαιο Μαστίχας με το Υαλουρονικό Οξύ 3πλης Δράσης για να κερδίσεις την απόλυτη σφριγηλότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα