Σοκολάτα κατά παχυσαρκίας και διαβήτη

Αγαπάτε τη σοκολάτα; Δεν μπορείτε να πείτε για κανέναν λόγο «όχι» στον γλυκό αυτό πειρασμό; Καλά κάνετε! Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, ο… σκούρος πειρασμός συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και μειώνει τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα δικαιώνει τους λάτρεις της σοκολάτας, με την πρόσφατη του Κρατικού Πανεπιστημίου Λουιζιάνα να διαπιστώνειότι τα αντιοξειδωτικά της παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2.

Ο λόγος

για τις φλαβονόλες, οι οποίες υπάρχουν κυρίως στη μαύρη σοκολάτα και έχει αποδειχθεί ότι η επίδρασή τους στην υγεία είναι μεγάλη, καθώς παράλληλα ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνουν την πίεση, βελτιώνουν την ικανότητα συγκέντρωσης και περιορίζουν την όρεξη. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, ενώ τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Agriculture and Food Chemistry. Σύμφωνα με αυτά, τα ποντίκια στα οποία οι επιστήμονες χορηγούσαν φλαβονόλες παρουσίασαν μείωση στα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα και καμία αύξηση στο σωματικό βάρος.

Πάντως, η ερευνητική ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα σημειώνει ότι τα όποια οφέλη είναι ποιόν συγκεκριμένος φλαβονόλων, οι οποίες δρουν θετικά, επειδή ενισχύουν τα φιλικά βακτήρια που κατοικούν στο έντερο και μπλοκάρουν τη φλεγμονή. Πάντως, σημειώνουν επίσης ότι όλα αυτά οφείλονται στο κακάο και όχι στη ζάχαρη, που επίσης περιέχεται στη σοκολάτα, γι' αυτό και τονίζουν ότι η κατανάλωσή της θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ προτιμάται η μαύρη σοκολάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα