Σοκάρει πασίγνωστος ποδοσφαιριστής: «Έφυγα από την ομάδα επειδή βρήκαν ότι έχω… AIDS»

Η τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα της σκωτσέζικης ομάδας ο Μάρκο Νέγκρι ήταν στις 13 Νοεμβρίου του 2000 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αμπερντίν. Πέτυχε ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη τραυματίστηκε σοβαρά στην κνήμη. Ο τραυματισμός ήταν σοκαριστικός. Οι συμπαίκτες του έτρεξαν να τον βοηθήσουν, αλλά έμειναν «παγωμένοι» στη θέα του ποδιού του. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Ακολούθησε μια περίοδος, κατά την οποία ο Νέγκρι έπρεπε να παίρνει πολλά φάρμακα και

να υποβάλεται σε διάφορες εξετάσεις, καθώς κανένας γιατρός δεν μπορούσε να εντοπίσει με ακρίβεια ποιό ήταν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το sdna.gr, αρχές του 2001 επέστρεψε στις προπονήσεις της Ρέιντζερς, αλλά μαζί επέστρεψε και ο πόνος στο χτυπημένο του πόδι. Νέες εξετάσεις αποκάλυψαν μια μόλυνση στα οστά, η οποία είχε άμεση σχέση με τον τραυματισμό στην κνήμη. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αιματολογικών τεστ είχε μείωση του αριθμού των λεμφοκυττάρων και λεμφοπενία και έτσι εξετάστηκε από ειδικό ανοσολόγο. Σύμφωνα με τον γιατρό, όλα τα συμπτώματα έδειχναν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του AIDS.

«Μπήκα αμέσως στο νοσοκομείο. Τώρα πια δεν σκεφτόμουν αν θα ξαναπαίξω μπάλα, αλλά αν θα ζήσω. Ήταν μια σκληρή πραγματικότητα. Έπρεπε να γυρίσω στην Ιταλία για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Ζήτησα από τους δικηγόρους μου να μιλήσουν με τη Ρέιντζερς για να λυθεί το συμβόλαιό μου. Ήθελα να είμαι συγκεντρωμένος σε ένα πράγμα και αυτό δεν ήταν το ποδόσφαιρο. Η Ρέιντζερς δεν έφερε αντίρρηση και ειλικρινά το εκτίμησα, αλλά ήταν κάτι ακόμα που μου έδειχνε πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή μου» λέει ο ίδιος ο Νέγκρι στην βιογραφία του, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή εβδομάδα.

Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής επέστρεψε στη Μπολόνια, υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις για να αποκαλυφθεί τελικά πως δεν έπασχε από AIDS, αλλά όλα τα συμπτώματα που είχε ήταν αποτέλεσμα του πρώτου σοβαρού τραυματισμού του εκείνο τον Νοέμβριο του 2000. Ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η Ρέιντζερς είχαν κάνει γνωστό μέχρι σήμερα το λόγο της πρόωρης αποχώρησής του από την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα