Σόιμπλε: Στο χθεσινό Eurogroup σημειώσαμε πρόοδο

Μια μόλις ημέρα μετά την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin: «Στο χθεσινό Eurogroup σημειώσαμε πρόοδο στο θέμα της Ελλάδας».

«Είδαμε τον ιδιωτικό τομέα να αποδέχεται την ανταλλαγή των ομολόγων σε ποσοστό μεγαλύτερο του αναμενόμενου. Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με την τρόικα,

υπάρχει πλέον πιθανότητα το επίπεδο του χρέος στην Ελλάδα να είναι ελαφρώς χαμηλότερο το 2020 (απ' ό, τι αναμενόταν προηγουμένως)», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα του φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι «στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin θα εξεταστεί το κατά πόσο δικαιολογείται να εξαιρείται η πώληση χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών από τον φόρο στον οποίο υπόκεινται οι πωλήσεις των υπολοίπων αγαθών και υπηρεσιών».

«Θεωρώ πως πιθανότατα δεν δικαιολογείται, αλλά φυσικά υπάρχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ και κατά», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα