Σόιμπλε σε Τσίπρα: «Δεν υπάρχει εναλλακτική…»

Καμία εναλλακτική επιλογή στο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση δε βλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γνωστοποιώντας το και στον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που τον συνάντηση σήμερα 14 Ιανουαρίου.

«Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά

στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την ... εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί», δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή του υπουργείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Real Fm, επανέλαβε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της λιτότητας και τόνισε ότι η πολιτική της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά. Παράλληλα, επισήμανε στον κ. Σόιμπλε τον κίνδυνο για την άνοδο του φασισμού και των νεοναζιστικών ομάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Real Fm, είναι η Ελλάδα και η κοινωνία να βγει όρθια από την κρίση, απαλλαγμένη από τον κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο που οδηγεί σε αυτή την κατάσταση.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και άλλα θέματα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως το κατοχικό δάνειο και η λίστα Χριστοφοράκου για τη Siemens.

Keywords
Τυχαία Θέματα