Σόιμπλε: Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά

Σε άλλη μια συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ σημειώνει πως δε θεωρεί ικανοποιητικές τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας.

Στη συνέντευξη του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF

επισήμανε χαρακτηριστικά, πως «η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει αρκετά έως τώρα, αυτό πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα».

Ο κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τις εγχώριες πολιτικές δυσκολίες», ξεκαθάρισε όμως ότι «κανένας στη Γη που έχει παρακολουθήσει αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να σκεφτεί πως η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί».

Εξάλλου, πρόσθεσε πως «το πρόγραμμα πετυχαίνει πολύ καλά στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Δεν πετυχαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να πετύχει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», εξηγώντας μάλιστα πως «οι μεγάλοι ασθενείς της νομισματικής ένωσης, η Ιταλία και η Ισπανία, είναι διαφορετικές, αφού κάνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες».

«Πρέπει να πολεμήσουμε τα αίτια της κρίσης. Τη λύση δεν θα δώσουν μονάχα τα χρήματα ή οι διασώσεις ή η νομισματική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – αυτά ποτέ δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα